Veerle Swaalf wint de ZOEK!prijs2016

Veerle Swaalf ontvangt ZOEK!prijs2016 van lector Folkert Haanstra

Gepubliceerd op

Veerle Swaalf, net afgestudeerd docent beeldende kunst en vormgeving, wint de ZOEK!prijs2016 voor haar afstudeeronderzoek over verwenning bij kunstvakken binnen het primair onderwijs. Op 8 juli jl. ontving Veerle de prijs uit handen van de juryleden Talita Groenendijk (docent en onderzoeker Master Kunsteducatie) en Folkert Haanstra (lector kunsteducatie AHK).

 

Veerle stelt in haar onderzoek de vraag of er in de kunstvakken in het primair onderwijs wordt bijgedragen aan het verwende kindsyndroom.  Zij deed dit met name via observaties van docentengedrag dat typerend is voor verwennen. Denk hierbij aan te makkelijke opdrachten, complimenten geven ongeacht de kwaliteit van de prestaties, niet beoordelen et cetera. De jury beoordeelde de scriptie op de combinatie van inhoud en vorm en benoemd vooral ook de originele invalshoek op de kunstvakken van Veerle. Overig genomineerden voor de prijs waren Mirelle Beenders, Jos van de Linden en Marte Vissers.

Vorig jaar werd de prijs voor het beste of meest innovatieve onderzoek van afstudeerders voor het eerst uitgereikt. De winnaar daarvan was Jeroen Meisner.

Zie ook: profiel Veerle Swaalf Lichting 2016

Fotografie: Erwin van Amstel

En de winnaar van de ZOEK!prijs2016 is: Veerle Swaalf!

Delen