Viering twintigste verjaardag Yondering in Hamburg

Gepubliceerd op

Dit jaar is het twintig jaar geleden dat meesterchoreograaf John Neumeier zijn veelgeprezen choreografie Yondering creëerde voor studenten van Canada’s National Ballet School. Dit heugelijke feit wordt van 29 juni tot en met 4 juli groots gevierd in Hamburg, waar Neumeier al sinds 1973 het Hamburg Ballett aanvoert. Zes van de zeven internationale balletacademies die toestemming hebben om Yondering uit te voeren, zullen aan deze viering deelnemen, waaronder de Nationale Balletacademie.

Dit jaar is het twintig jaar geleden dat meesterchoreograaf John Neumeier zijn veelgeprezen choreografie Yondering creëerde voor studenten van Canada’s National Ballet School. Dit heugelijke feit wordt van 29 juni tot en met 4 juli groots gevierd in Hamburg, waar Neumeier al sinds 1973 het Hamburg Ballett aanvoert. Zes van de zeven internationale balletacademies die toestemming hebben om Yondering uit te voeren, zullen aan deze viering deelnemen, waaronder de Nationale Balletacademie.

De festiviteiten in Hamburg zullen op 4 juli hun hoogtepunt beleven tijdens een gala, waarop Yondering uitgevoerd wordt door een gemixte cast van de zes deelnemende academies: Canada’s National Ballet School, Hamburg Ballettschule, L’École de Danse de l’Opéra National de Paris, San Francisco Ballet School, Houston Ballet Academy en onze Nationale Balletacademie. Normaliter wordt bij de uitvoeringen van Yondering een bandopname gebruikt, waarop de Amerikaanse bariton Thomas Hampson de liederen van de negentiende-eeuwse Amerikaanse songwriter Stephen C. Foster vertolkt. Maar tijdens deze bijzondere gelegenheid zal Hampson Fosters muziek live ten gehore brengen.

Naast de mixed-cast-uitvoering van Yondering zal elke academie een eigen bijdrage leveren. Studenten van de Nationale Balletacademie zullen David Dawsons succeschoreografie 5 vertolken.

De deelnemende NBA-studenten zijn Dorian Browne, Simon Catonnet, Khayla Fitzpatrick, Lexie Marx, Kayla-Maree Tarontolo en Conor Walmsley. Zij zullen op hun reis naar Hamburg begeleid worden door artistiek directeur Jean-Yves Esquerre en docente Nathalie Caris.


Lees ook:

Meer dan dertig contracten in binnen- en buitenland
Eindejaarsvoorstellingen Dansers van Morgen
Studenten Khayla Fitzpatrick en Timothy van Poucke over Dansers van Morgen
International Summer School
Fotografe Antoinette Mooy fotografeert ook dit jaar Dansers van Morgen
Choreograaf Nils Christe bezoekt Nationale Balletacademie
Leerlingen Nationale Balletacademie verzorgen optreden op Jump Dansdag

Yondering

Delen