De nieuwe naam is Academie voor Theater en Dans

Gepubliceerd op

Vanaf het nieuwe studiejaar 2016-2017 heet de Theaterschool Academie voor Theater en Dans (ATD). Sinds maandag 29 augustus staat het prominent vermeld op de gevel van ons gebouw aan de Jodenbreestraat: De Theaterschool is Academie voor Theater en Dans. Met behulp van een hoogwerker kwam het woord ‘is’ tevoorschijn en werd ‘wordt’ verleden tijd.

Vanaf het nieuwe studiejaar 2016-2017 heet de Theaterschool Academie voor Theater en Dans (ATD).  Sinds maandag 29 augustus staat het prominent vermeld op de gevel van ons gebouw aan de Jodenbreestraat: De Theaterschool is Academie voor Theater en Dans. Met behulp van een hoogwerker kwam het woord ‘is’ tevoorschijn en werd ‘wordt’ verleden tijd.

Voor deze naam is gekozen omdat de Academie voor Theater en Dans de enige academie in Nederland is waar alle theater- en dansdisciplines en de daarbij behorende faciliteiten onder één dak vertegenwoordigd zijn. De nieuwe naam sluit hier beter bij aan. De academie is een bundeling van gespecialiseerde en kleinschalige opleidingen op bachelor- en masterniveau. Samen vertegenwoordigen zij de hele breedte van de hedendaagse beroepspraktijk in de podiumkunsten: niet alleen de dansers en acteurs maar ook het gehele creative team van choreograaf, regisseur, licht- en geluidsontwerper, producent en vormgever.

Het onderzoek en masteronderwijs van de academie is onlangs gebundeld in DAS Graduate School, gevestigd in het voormalige Shell-Grootlab in Amsterdam-Noord. De bacheloropleidingen van de Academie voor Theater en Dans zijn gehuisvest in het gebouw aan de Jodenbreestraat.

www.atd.amsterdamDelen