Master Kunsteducatie organiseert nascholingscursus Ook kunstenaars koken met water

Gepubliceerd op

Welke plek heeft kunst in een kinderleven? Wat kun je doen met meel, water of een oude mixer? Hoe begeleid je creatieve processen? Hoe wordt kunst en cultuur een volwaardig onderdeel van het onderwijs? In de vierdaagse nascholingscursus van de master Kunsteducatie zijn materiaalonderzoek en ervaringen en verhalen van kinderen het uitgangspunt voor het ontwikkelen van een inspirerende vorm van authentieke kunsteducatie die past binnen je eigen onderwijspraktijk.

Welke plek heeft kunst in een kinderleven? Wat kun je doen met meel, water of een oude mixer? Hoe begeleid je creatieve processen? Hoe wordt kunst en cultuur een volwaardig onderdeel van het onderwijs? In de vierdaagse nascholingscursus van de master Kunsteducatie zijn materiaalonderzoek en ervaringen en verhalen van kinderen het uitgangspunt voor het ontwikkelen van een inspirerende vorm van authentieke kunsteducatie die past binnen je eigen onderwijspraktijk.

Praktijk en theorie zullen elkaar afwisselen en versterken. Met opdrachten die je eigen creativiteit aanspreken ervaar je zelf de meerwaarde van het doormaken van een rijk creatief proces. Deze praktijkscholing focust op beeldende kunst en geeft een helder theoretisch kader waarbij nieuwe inzichten uit de vakliteratuur en atelierpraktijk aan bod komen. Cursisten worden uitgenodigd om gebruik te maken van elkaars expertise en samen te werken aan plannen voor de eigen beroepspraktijk.

Voor wie?
De cursus is bedoeld voor leerkrachten en beleidsmakers in het basisonderwijs en de kinderopvang, afgestudeerde kunstvakdocenten, BIK’ers, PABO-docenten en andere professionals die werken met kunsteducatie en kinderen.

Door wie?
De cursus wordt gegeven door Sabine Plamper en Hanneke Saaltink.

Sabine Plamper (1972) is cultuurpedagoge en (mede)auteur van het boek Begrijpen met je handen, een andere kijk op kind en creativiteit. Ze heeft ruim vijftien jaar ervaring met het werken met kinderen in ateliers en geeft trainingen en lezingen op het gebied van kind en creativiteit. atelierineenkoffer.nl

Hanneke Saaltink (1961) is beeldend kunstenaar, leerkracht in het primair onderwijs en blogger over kunst en onderwijs. Sinds 2007 zet zij kunsteducatieve projecten op. In 2011 haalde zij haar master Kunsteducatie aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. hannekesaaltink.nl

Data: vier zaterdagen, op 21, 28 januari en 11, 18 maart 2017
Locatie:
MK24, Mauritskade 24, 1091 GC Amsterdam
Kosten:
€ 675 per persoon, € 575 voor AHK-alumni en voor cursisten die zich samen aanmelden. Dit is incl. materiaal, reader en lunch
Betaling: Na aanmelding ontvang je een factuur voor het cursusbedrag. Drie weken voor aanvang van de cursus moet het cursusbedrag overgemaakt zijn. Pas met de ontvangst van het cursusbedrag is je inschrijving definitief en ontvang je een bevestiging van inschrijving
Aantal deelnemers: max. 20 personen, bij te weinig deelname kan de cursus komen te vervallen
Certificaat: deelnemers ontvangen een certificaat van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten
Aanmelding: stuur een e-mail met een korte beschrijving van je motivatie en huidige functie naar rebekka.bremmer@ahk.nl onder vermelding van: deelname ‘Ook kunstenaars koken met water’

Foto's: Sabine Plamper

Delen