5 studenten geselecteerd voor expositie 9th European Landscape Biennial Barcelona

Gepubliceerd op

Totaal vijf studenten van de masteropleiding Landschapsarchitectuur van de Academie van Bouwkunst doen mee in een competitie voor ontwerpopleidingen tijdens de 9e editie van de European Landscape Biennial of Landscape Architecture in Barcelona. Deze vindt plaats van 29 september tot en met 1 oktober.De European Landscape Biennial of Landscape Architecture zet zich vanaf haar eerste editie in voor het stimuleren van kwalitatief hoogwaardige interventies in het landschap, zowel binnen het vakgebied van de landschapsarchitectuur als hieraan gelieerde vakgebieden. Het thema van de 9e editie is 'Tomorrow Landscapes'.

Een van de onderdelen van de biënnale is een internationale competitie voor studenten van ontwerpopleidingen voor landschapsarchitectuur. De vijf deelnemende studenten van de Academie van Bouwkunst zijn Joske van Breugel, Lieke Jildou de Jong, Roeland Meek, Paul Plambeck en Simon Verbeeck. Bekijk deze en andere inzendingen hier.

De inzending werd gecoördineerd door Maike van Stiphout, hoofd van de masteropleiding Landschapsarchitectuur van de Academie van Bouwkunst.

De inzendingen worden beoordeeld door een jury bestaande uit Juan Manuel Palerm, Enric Batlle, Rafael Narbona Carvo en Carles Crosas (Spanje), Ellen Fetzer en Lisa Diedrich (Duitsland), Ilya Mochalov (Rusland) en Zhu Yufan (China). De winnaar wordt op 30 oktober bekendgemaakt. De tentoonstelling loopt nog tot 19 oktober.

Delen