De Nederlandse Filmacademie op kunst- en cultuurmissie in New York

Gepubliceerd op

Het is voor het eerst dat de Gemeente Amsterdam een culturele missie organiseert. De Nederlandse Filmacademie is daar onderdeel van. Van 7 tot en met 11 september komen meer dan 60 deelnemende instellingen, waaronder ook EYE, IDFA en IFFR in New York bijeen om een breder internationaal publiek kennis te laten maken met de Amsterdamse kunsten en andersom Amsterdammers kennis laten maken met het internationale aanbod.

 

Tijdens een door de mayor's office aangeboden Film & Media lunch op donderdag 8 september spreekt ook Bart Romer, directeur van de Nederlandse Filmacademie. Hij zal de focus leggen op de talentontwikkeling in Amsterdam.

Kajsa Ollongren (wethouder Economische Zaken en Cultuur) stelt in het NRC van 27 april: ‘Juist in de wereld van kunst en cultuur is er een enorme globalisering. Het is goed als er veel talenten naar de stad komen, ook voor bedrijven is het belangrijk dat er veel creatieven naar onze stad trekken. Kunst en cultuur bepalen de identiteit en de aantrekkingskracht van de stad.’

Delen