Drie Gouden Kalveren voor alumni Filmacademie

Gepubliceerd op

Tijdens de slotavond van het Nederlands Film Festival in Utrecht zijn drie Gouden Kalveren uitgereikt aan oud-studenten van de Nederlandse Filmacademie. Ze wonnen onder andere prijzen in de categorieën Beste Televisiedrama, Beste Lange Documentaire en Beste Montage. Onder de genomineerden waren twintig oud-studenten van de Filmacademie. Drie van hen verzilverden de nominatie.

Tijdens de slotavond van het Nederlands Film Festival in Utrecht zijn drie Gouden Kalveren uitgereikt aan oud-studenten van de Nederlandse Filmacademie. Ze wonnen onder andere prijzen in de categorieën Beste Televisiedrama, Beste Lange Documentaire en Beste Montage. Onder de genomineerden waren twintig oud-studenten van de Filmacademie. Drie van hen verzilverden de nominatie. 

  • Beste Televisiedrama
    One Night Stand XI - HORIZON - Giancarlo Sánchez (regie fictie, 2014)
  • Beste Lange Documentaire
    Tom Fassaert (regie documentaire, 2006) - A FAMILY AFFAIR 
  • Beste Montage
    Sander Vos (regie fictie, montage 1991) - FULL CONTACT

Voor de categorieën Korte Documentaire, Korte Film en Televisiedrama bepaalde de Gouden Kalf Jury de nominaties. De nominaties voor Speelfilm en Lange Documentaire zijn bepaald middels een Academysysteem. De stemgerechtigden bestaan uit leden van de Dutch Academy For Film (DAFF), Gouden Kalf-winnaars en Nederlandse winnaars van hoofdprijzen van A-filmfestivals. Van de 493 stemgerechtigden hebben 330 vakgenoten zich dit jaar geregistreerd als stemmer.

De Gouden Kalf Jury bestaat dit jaar uit documentairemakers Petra Lataster-Czisch, Robert Oey en Valerie Schuit voor de sectie Korte Documentaire. De jury voor Korte Film en Televisiedrama wordt gevormd door acteur Achmed Akkabi, scenarist Anne Barnhoorn (oudstudent Scenario) en regisseur Menno Meyjes. De nominaties voor het Gouden Kalf voor Beste Interactive zijn bepaald door Leon van Rooij, Hartmut Koenitz en Mirka Duijn (oudstudent Master).

Delen