Filmacademie en Academie voor Theater en Dans openen hun daken tijdens festival Roef

Gepubliceerd op

Op vrijdag 9 september vindt de eerste editie plaats van het rooftop-festival Roef. Acht instellingen op de Amsterdamse Knowledge Mile openen hun daken voor publiek, en verrassen het publiek met optredens, films en een verbluffend uitzicht. De Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten neemt deel aan het festival door de dakterrassen van de Nederlandse Filmacademie en de Academie voor Theater en Dans open te stellen voor publiek.

Op vrijdag 9 september vindt de eerste editie plaats van het rooftop-festival Roef. Acht instellingen op de Amsterdamse Knowledge Mile openen hun daken voor publiek, en verrassen het publiek met optredens, films en een verbluffend uitzicht. De Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten neemt deel aan het festival door de dakterrassen van de Nederlandse Filmacademie en de Academie voor Theater en Dans open te stellen voor publiek.

Roef is een intiem festival dat met een diverse programmering aan Amsterdammers, hoogvliegers en vastgoedeigenaren wil laten zien dat het onontgonnen daklandschap torenhoge potentie heeft. Nu wordt slechts 2% van de daken in Amsterdam gebruikt en is slechts 1% van de platte daken begroeid, terwijl groene daken de biodiversiteit vergroten, de luchtkwaliteit verbeteren en isolerend werken. Een groen dak is bovendien een uitgelezen plek voor ontspanning.

Acht gebouwen op de zogeheten Knowledge Mile tussen het Amstelstation en de Nieuwmarkt openen hun daken: behalve de Nederlandse Filmacademie en de Academie voor Theater en Dans van de AHK zijn dat Zoku, Nest, Volkshotel, Student Hotel, Bar C en het Benno Premselahuis.

Bij de AHK
Op het dak van de Nederlandse Filmacademie aan het Markenplein kun je kennismaken met de diverse kunstdisciplines aan de AHK, letterlijk op het hoogste niveau. Duik in een andere wereld via de visual effects-installatie van de Filmacademie, of geniet van films en commercials in de silent movie night. Muziek wordt verzorgd door een dj van het Conservatorium van Amsterdam, een student van de Breitner geeft een artistieke performance en studenten van de Reinwardt Academie doen activerend onderzoek naar de Knowledge Mile.

Honderd meter verderop, op het dak van de Academie voor Theater en Dans (tot voor kort de Theaterschool), kom je oog in oog te staan met de Zuiderkerk, terwijl je geïnspireerd raakt door de verhalen van groene pioniers. Trakteer jezelf vervolgens op het Elftal van Giels talentenjacht, de muzikale toekomst van Nederland. En als de donkerte inslaat volgt een visuele magie van The One Minutes en Jeroen Cuypers.

Bezoekinformatie
Er zijn helaas geen kaarten meer beschikbaar.

Meer informatie is te vinden op:
www.roefamsterdam.nl
www.facebook.com/roefamsterdam
Facebook-event

Tijd en locatie
Vrijdag 9 september 2016, 17.00-23.00 uur (+after)
Acht locaties, waaronder:
Nederlandse Filmacademie, Markenplein 1
Academie voor Theater en Dans, Jodenbreestraat 3

Over de Knowledge Mile
De Knowledge Mile is een initiatief van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, Inholland en de Hogeschool van Amsterdam om de slimste straat van Nederland te creëren in het hart van Amsterdam. De instellingen zijn verenigd in het Amsterdam Creative Industries Network.

Delen