Nominaties AHK Eindwerkprijs 2016 bekend

Eindwerkprijs 2016
Gepubliceerd op

Negen afstudeerprojecten van Lichting 2016 zijn geselecteerd voor de vijfde editie van de AHK Eindwerkprijs. De jury, onder voorzitterschap van Maarten Kloos (architect, bestuurder), wijst op maandag 21 november de winnaar aan. Ook zal er weer een publieksprijs worden uitgereikt.


Van de 31 inzendingen zijn negen projecten genomineerd: 

  • Marinke Eijgenraam (Mime) en Rinse de Jong (Techniek en theater), met Ontheemd;
  • Asher Lev (master DAS Choreoghraphy), met OutOf aiR;
  • Michael van Bergen (master Architectuur, met Nieuw leven voor de dood;
  • Charissa Koek (Docent beeldende kunst en vormgeving), met It's a Selfie;
  • Francesca Clements (master Live Electronics), met Electro Recorder Lab;
  • Dorian de Rijk (Master of Film), met Valerius;
  • Joren Molter (Regie fictie), met In Kropsdam is iedereen gelukkig;
  • Kaoi Yiu (Cultureel erfgoed), met Reliqua;
  • Dominique van Egeraat en Lars Deltrap (master Kunsteducatie), met De houtwarming.

De genomineerde inzendingen worden voorgedragen aan de jury, die tijdens de prijsuitreiking de winnaar bekend zal maken. Deze ontvangt een geldbedrag van € 3.000. Daarnaast kun je binnenkort stemmen voor de winnaar van de Publieksprijs, die een geldbedrag van € 1.000 ontvangt.

Criteria
Hoe vergelijk je een choreografie met een architectonisch ontwerp of een erfgoedscriptie met een mimevoorstelling? De jury staat elk jaar weer voor een ingewikkelde opgave. Naast een zeer goede beoordeling, is een belangrijk criterium waarop zij de inzendingen beoordeelt de manier waarop in het eindwerk een verbinding is gemaakt met de buitenwereld, en de relevantie van het werk voor de verdere ontwikkeling van het vak. De jury houdt ook rekening met het niveauverschil tussen bachelor- en masterafstudeerwerken.

Prijsuitreiking
Iedereen is welkom om deze feestelijke ceremonie bij te wonen.
Datum: maandag 21 november 2016, 16.00-19.00 uur (inclusief borrel)
Locatie: Grootlab, Overhoeksplein 2, Amsterdam-Noord

Meer informatie over de projecten vind je binnenkort op AHK Eindwerkprijs.

Delen