OPEN CALL Deelnemers module ‘Producing the Future’

Gepubliceerd op

Voor nieuwsgierige, ondernemende professionals met werkervaring als producent, zakelijk leider, curator, programmeur of bemiddelaar - die zich willen ontwikkelen als Creative Producer.


DAS Graduate School, verbonden aan de Academie voor Theater en Dans, ontwikkelt een nieuwe master opleiding: Creative Producing - Creative Entrepeneurship in the Arts. Deze master is gepland voor studiejaar 2017-18 voor deelnemers uit alle kunstdisciplines. Voorafgaand aan de start van de master organiseren wij van november 2016 tot en met februari 2017 een eerste module.

Module ‘Producing the Future’ door Juha van ’t Zelfde

De module ‘Producing the Future’ wordt ontwikkeld en geleidt door DJ, programmeur en tentoonstellingsmaker Juha van ’t Zelfde. Van ’t Zelfde is artistiek directeur van het productiehuis Lighthouse in Brighton en zal in deze module zijn eigen werkwijze als kader gebruiken en, samen met de deelnemers, toetsen aan de actuele praktijk. Aan de hand van theorie, lezingen, case studies, peer-learning en individuele coaching, bespreekt Van ’t Zelfde vanuit een economische invalshoek op welke manier de ontwikkelingen in de samenleving van invloed zijn op de professionele praktijk van de Creative Producer.

DAS Creative Producing - Creative Entrepeneurship in the Arts

De beoogde tweejarige, interdisciplinaire master ‘Creative Producing’ richt zich op professionals uit het kunstenveld die zich willen ontwikkelen tot Creative Producer. De Creative Producer combineert de taken van producent, programmeur, curator, zakelijk leider, en beweegt - vanuit een eigen artistieke visie - zelfverzekerd tussen de kunst, het publiek en (mogelijke) financiers. Hij is bij uitsteek een pionier die maatschappelijk, politiek en financieel draagvlak weet te creëren voor het werk van kunstenaars.

Lees de volledige OPEN CALL

Delen