Prijsvraag: Bedenk een naam voor de Opleiding Techniek en Theater

Gepubliceerd op

Things change!

De Opleiding Techniek en Theater zoekt een nieuwe naam.

Things change!
De Opleiding Techniek en Theater zoekt een nieuwe naam.


De nieuwe naam die we zoeken voor de Opleiding Techniek en Theater markeert een beweging die al jaren geleden is ingezet, ingegeven door veranderingen in het werkveld, het vak, de technologie en de artistieke praktijk. Nieuwe technologieën creëren nieuwe verbeeldingsmogelijkheden. Theater begeeft zich vaker buiten de muren en buiten de aanvangstijden. Digital design heeft een steeds grotere invloed op de wijze van produceren en maken. Een technicus wordt steeds meer ook een uitvinder en vormgever, een volwaardig lid van het creatieve team vanaf de conceptfase.

De Opleiding Techniek en Theater heeft zich in lijn met het bovenstaande de laatste 6 jaar ontwikkeld tot een opleiding waarin het creatieve en scheppende aspect in podiumtechniek meer aandacht krijgt. Naast all round technische producenten specialiseren steeds meer studenten zich in ontwerpen van licht, geluid en video.

Vanaf schooljaar 2017/2018 komt er een nieuwe loot bij: een verkort HBO programma, een zogenaamd associate degree, voor stage managers, gericht op doorstromers van Podium en Evenemententechniek opleidingen van het MBO.  

Tijd voor een nieuwe naam. Een naam die recht doet aan het karakter van de opleiding. Een naam die het nu en de toekomst in zich draagt, waarin het maken en creëren meer doorklinkt, die aansluit bij het gehele veld van podiumkunsten en events waarvoor we opleiden. Een pakkende naam, die beklijft en makkelijk in het gehoor ligt.

De bedenker van de winnende naam ontvangt een cadeaubon ter waarde van € 50,00.
Stuur je idee in voor 5 oktober 2016, naar: jolien.scholte@ahk.nl

Jury is de nieuwe-naam-redactie. Naast Eddy Westerbeek  - artistiek leider van de opleiding - zijn dat betrokkenen van de AHK en een groep stakeholders uit het veld. De winnende naam maken we in november bekend. Inzenders krijgen persoonlijk bericht. Over de uitslag van de prijsvraag wordt niet gecorrespondeerd.

De Opleiding Techniek en Theater is onderdeel van de Academie voor Theater en Dans / Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

 
Delen