Spoetnik wint prijs voor beste film in Québec

Gepubliceerd op

De korte film Spoetnik van Filmacademie alumnus Noël Loozen (Master of Film, lichting 2014) heeft de Grand Prix Award for Best International Short Film gewonnen op het Festival de cinéma de la ville de Québec in Canada.

De korte film 'Spoetnik' van Filmacademie alumnus Noël Loozen (Master of Film, lichting 2014) heeft de Grand Prix Award for Best International Short Film gewonnen op het Festival de cinéma de la ville de Québec in Canada.

Over 'Spoetnik'
17-jarige Sam crasht met zijn scooter in klaarblijkelijk niemandsland, slechts centimeters over de Nederlandse grens in Wallonië. Hij ontmoet hier de frietkoteigenaar Gilles, die zijn frietkot 'Spoetnik' dreigt te verliezen. Gilles neemt Sam onder zijn hoede en zet hem aan het werk. Ondertussen wordt Sam stapelverliefd op Zola, het meisje dat in het bordeel aan de overkant werkt.

Regie & Scenario: Noel Loozen
Camera: Tim Kerbosch
Producent: Halal
Cast: Jiri Loozen, Romy Gevers, Michel van Dousselaere

'Spoetnik' werd gemaakt in het kader van KORT! 2015.

Delen