Voorstelling Our House met studenten Mime Opleiding

Foto: Cornelie Tollens

Gepubliceerd op

De voorstelling Our House, waar studenten van de Mime Opleiding aan meewerken, is van 21 september tot en met 2 oktober te zien in het RoTheater in Rotterdam. De voorstelling maakt deel uit van een aantal performatieve installaties over de westerse mens in zijn habitat. Voor regisseurs Suzan Boogaerdt en Bianca van der Schoot is dit het eerste deel in een reeks over de bewegelijke mens en de regels van het samenleven.

De voorstelling Our House, waar studenten van de Mime Opleiding aan meewerken, is van 21 september tot en met 2 oktober te zien in het RoTheater in Rotterdam. De voorstelling maakt deel uit van een aantal performatieve installaties over de westerse mens in zijn habitat. Voor regisseurs Suzan Boogaerdt en Bianca van der Schoot is dit het eerste deel in een reeks over de bewegelijke mens en de regels van het samenleven.

In Our House trekt een levend diorama aan de toeschouwer voorbij: verschillende, nagenoeg stilstaande beelden van de bewoners komen langs, van elkaar gescheiden door donkerslagen en intense elektronische muziek.

De Theaterkrant over Our House:
“In krachtige, esthetische theatertaal onderzoekt dit regisseursduo hun materiaal. Via diverse invalshoeken, abstract, associatief en concreet, zien we de mens in zijn poging zijn leefruimte te definiëren. Die mens is moedig, strijdbaar, zinloos, lullig, alledaags, bizar, gênant, mooi en vooral: altijd in beweging. Our House is een sterke performance, die veel input geeft en volop aanzet tot nadenken en reflecteren. Op de lachende maskers zijn eenvoudig onze eigen gezichten te projecteren, op de ononderbroken druk doorbouwende mimers net zo goed.”

Delen