Docenten Nationale Balletacademie internationaal actief

Olivier Wecxsteen will be giving classes in the US and in Italy

Gepubliceerd op

Dit seizoen is het docententeam van de Nationale Balletacademie ook buiten onze landsgrenzen zeer actief. De docenten zullen de school vertegenwoordigen én lessen, workshops en masterclasses geven in onder meer Engeland, Duitsland, Italië, Rusland, de Verenigde Staten, Canada, Japan en Indonesië.

Nathalie Caris geeft dit seizoen masterclasses en lessen in onder meer Indonesië en aan Canada’s National Ballet School in Toronto, waar zij zelf haar opleiding genoot.

Simona Ferrazza is inmiddels vaste gastdocent in Italië, waar zij ook dit seizoen weer bij diverse gezelschappen werkt en lessen en masterclasses geeft tijdens balletcompetities verspreid over het land.

Laurence Korsenti gaf van 10 t/m 17 oktober jongstleden lessen aan de Royal Ballet School in Londen, waar zij tegenwoordig vaste gastdocent is.

Grigory Tchitcherine is al enkele jaren vaste gastdocent bij het Marijinski Ballet – waar hij zelf vijf jaar danste alvorens naar Nederland te komen – en verder geeft hij dit seizoen onder meer ook lessen aan de school van het Bayerisches Staatsballett in München.

Olivier Wecxsteen geeft lessen en workshops bij diverse gezelschappen en in verschillende steden in de Verenigde Staten en verder dit jaar onder meer ook in Italië.

Joanne Zimmerman
geeft dit seizoen les tijdens het zomerprogramma van Canada’s National Ballet School.

Artistiek leider Jean-Yves Esquerre verbleef rond en tijdens de afgelopen herfstvakantie in Japan, waar hij lessen gaf aan de acht belangrijkste balletopleidingen in het land en de Nationale Balletacademie vertegenwoordigde tijdens de halve finales van de Youth America Grand Prix in Osaka. In april 2017 zal hij ook aanwezig zijn bij de finales in New York.

Delen