Igone de Jongh en Vito Mazzeo studeren pas de deux in

Gepubliceerd op

Binnenkort werken eerste solisten van Het Nationale Ballet Igone de Jongh en Vito Mazzeo met studenten van de Nationale Balletacademie aan de ‘fine-tuning’ van het duet Replay. Deze choreografie werd in 2014 speciaal voor hen gemaakt door choreograaf en artistiek leider Ted Brandsen. Brandsens pas de deux zal deel uitmaken van de eindejaarsproductie Dansers van Morgen, die dit seizoen – vanwege het 30-jarig jubileum van onze school – geheel in het teken staat van de Nederlandse dans.

Binnenkort werken eerste solisten van Het Nationale Ballet Igone de Jongh en Vito Mazzeo met studenten van de Nationale Balletacademie aan de ‘fine-tuning’ van het duet Replay. Deze choreografie werd in 2014 speciaal voor hen gemaakt door choreograaf en artistiek leider Ted Brandsen. Brandsens pas de deux zal deel uitmaken van de eindejaarsproductie Dansers van Morgen, die dit seizoen – vanwege het 30-jarig jubileum van onze school –  geheel in het teken staat van de Nederlandse dans.

De afgelopen maanden leerden de studenten de choreografie van Replay al van docente Simona Ferrazza. Igone de Jongh en Vito Mazzeo zullen nu over hun ervaringen met het duet vertellen en qua instudering de ‘puntjes op de i’ zetten. Voor onze studenten is het uiteraard een heel bijzondere kans om met deze twee sterren te mogen werken.

Volgend seizoen bestaat de Nationale Balletacademie dertig jaar en ter gelegenheid daarvan presenteren wij een bijzondere (vrijwel) ‘all-Dutch’ editie van Dansers van Morgen, met daarin – naast Brandsens Replay – choreografieën van Nils Christe, Rudi van Dantzig, onze beschermheer Hans van Manen, Toer van Schayk en Ernst Meisner (coördinator van de Junior Company). Laatstgenoemde zal een nieuw finaleballet voor alle leerlingen en studenten creëren.

Het enige ‘buitenlandse’ onderdeel in deze jubileumeditie is de Nederlandse première van Scènes de Ballet van de Britse, wereldwijd veelgevraagde choreograaf Christopher Wheeldon, een aanwinst op ons repertoire waar wij bijzonder trots op zijn.

Photos: Angela Sterling

Delen