Master Landschapsarchitectuur bij 12 beste ontwerpopleidingen wereldwijd

Gepubliceerd op

Studenten van de master Landschapsarchitectuur hebben deelgenomen aan een internationale ontwerpcompetitie voor ontwerpopleidingen voor landschapsarchitectuur, onderdeel van de Europese Biennale voor Landschapsarchitectuur die onlangs plaatsvond in Barcelona. Met hun inzending schaarden ze zich bij de 12 beste ontwerpopleidingen wereldwijd.

De European Landscape Biennial of Landscape Architecture zet zich vanaf haar eerste editie in voor het stimuleren van kwalitatief hoogwaardige interventies in het landschap, zowel binnen het vakgebied van de landschapsarchitectuur als hieraan gelieerde vakgebieden. Het thema van de 9e editie was 'Tomorrow Landscapes'.

Een van de vaste onderdelen van de biënnale is een internationale competitie voor studenten van ontwerpopleidingen voor landschapsarchitectuur. De vijf deelnemende studenten van de Academie van Bouwkunst zijn Joske van Breugel, Lieke Jildou de Jong, Roeland Meek, Paul Plambeck en Simon Verbeeck. Bekijk deze en andere inzendingen hier.

De inzendingen werden beoordeeld door een jury bestaande uit Juan Manuel Palerm, Enric Batlle, Rafael Narbona Carvo en Carles Crosas (Spanje), Ellen Fetzer en Lisa Diedrich (Duitsland), Ilya Mochalov (Rusland) en Zhu Yufan (China). De inzending werd gecoördineerd door Maike van Stiphout, hoofd van de masteropleiding Landschapsarchitectuur van de Academie van Bouwkunst. De tentoonstelling met het studentenwerk loopt nog tot 19 oktober.

zie ook
master Landschapsarchitectuur

Delen