Reinwardt academiegebouw in het Amsterdam Light Festival

Gepubliceerd op

Aan en bij de gevel van de Reinwardt Academie is in de wandelroute Illuminade van het Amsterdam Light Festival het kunstwerk Rotifers te zien. In dit concept van beeldhouwer Nicole Banowetz (USA) kruipen lichtgevende en met lucht gevulde objecten op de muur van het academiegebouw.

Aan en bij de gevel van de Reinwardt Academie is in de wandelroute Illuminade van het Amsterdam Light Festival het kunstwerk Rotifers te zien. In dit concept van beeldhouwer Nicole Banowetz (USA) kruipen lichtgevende en met lucht gevulde objecten op de muur van het academiegebouw. Voor het thema van het festival Biomimicry -de wetenschap waarin vormen en methodes uit de natuur nagebootst worden- heeft zij zich laten inspireren door wormen (rotifers) die de schijn geven van snel draaiende wielen.

Zien hoe de objecten tot stand kwamen? Neem een kijkje op de site van het festival. De 23 kunstwerken van de Illuminade zijn te zien van 15 december 2016 tot 8 januari 2017. Van studenten van een andere academie van de AHK, de Breitner Academie (docent beeldende kunst en vormgeving) is het op het -op loopafstand van de Reinwardt Academie gelegen- Mr. Visserplein Translucent te zien.

Delen