Tweede Jan Pustjens Focus Day op 7 januari 2017

Gepubliceerd op

Op zaterdag 7 januari vindt de tweede Jan Pustjens Focus Day plaats. De focus ligt in 2017 op de kleine trom, het instrument waar met name Jan expert in was. Denk aan de geweldige uitvoeringen van de Bolero van Ravel met Jan op kleine trom, zowel in het Concertgebouw als tijdens een openluchtconcert op het Museumplein. De succesvolle eerste JP Focus Day in 2016 had de marimba als focus.

 

Drie docenten, alle drie grote talenten op het gebied van de kleine trom, gaan zich presenteren op 7 januari 2017, te weten:

  • Mark Braafhart, oud leerling van Jan. Hij speelt nu als solo slagwerker in het Koninklijk Concertgebouworkest, eigenlijk op Jans voormalige plaats. Daarnaast is hij, evenals Jan, hoofdvakdocent op het Conservatorium van Amsterdam.
  • ?Iñaki Martin, slagwerker Real Orquesta Sinfónica de Sevilla, docent Academia de Estudios Orquestales / Fundación Barenboim-SAID en betrokken bij de uitgave van 'snare drum Workout Book by Jan Pustjens'.
  • Joseph Tompkins, slagwerker, universitair docent Mason Cross School of the Arts en auteur 'Nine French-American Rudimental Solos'.

De masterclass vindt wederom plaats in de Bernard Haitinkzaal van het Conservatorium van Amsterdam, Oosterdokskade 151. Aanvang 9.30 uur, einde 17.00 uur. (Ex)studenten van alle conservatoria binnen en buiten Nederland kunnen zich aanmelden door het sturen van een mail aan info@janpustjensfoundation.nl.
Deelname aan en toegang tot de masterclass is gratis. Er is een beperkt aantal plaatsen voor deelname, dus wees er snel bij.

In het OBA Theater, Oosterdokskade 143, vindt 's avonds van 19.30 - 21.00 uur een bijzonder presentatie-concert plaats waarin de kleine trommel in al haar facetten belicht gaat worden door de docenten en studenten. Video beelden omlijsten het muzikale gedeelte. Het OBA Theater is direct gelegen naast het Conservatorium en is een bijzonder smaakvolle ambiance voor dit concert. Toegang € 10,- / met OBA-pas gratis. Kaarten zijn vanaf 12 december a.s. verkrijgbaar via het ticketsysteem www.oba.nl/activiteit.pustjens.html en aan de balie in de entreehal van de OBA, Oosterdokskade 143, dagelijks geopend tot 22.00 uur. Er is ruimschoots parkeergelegenheid en beide gebouwen zijn uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer.

De Jan Pustjens Focus Day wordt georganiseerd door de JP Foundation in samenwerking met het Conservatorium van Amsterdam en het OBA Theater.

Delen