Alumnus Gert-Jan Wisse bij Archiprix International 2017

Gepubliceerd op

Archiprix International is een tweejaarlijkse wereldwijde competitie waarin 1600 ontwerpopleidingen worden uitgenodigd om hun beste afstudeerprojecten voor te dragen. De editie 2017 vond plaats van 1 tot en met 10 februari in Ahmedabad, India. Hier werden de ingediende plannen ter beoordeling voorgelegd aan een internationale jury.


Van de 386 afstudeerprojecten die wereldwijd zijn ingestuurd voor deelname aan Archiprix International werden 23 afstudeerprojecten - waaronder dat van Gert-Jan Wisse - geselecteerd voor deelname aan de Hunter Douglas Award, bestaande uit een trofee en een geldbedrag.

Landschapsarchitect Gert-Jan Wisse studeerde in 2014 af aan de master Landschapsarchitectuur van de Academie van Bouwkunst Amsterdam met een ontwerpstrategie voor de mentale en fysieke littekens van de stad Belfast. In zijn afstudeerproject 'Common Ground Belfast' onderzocht hij de mogelijkheden die ontstaan wanneer Belfast zich zou ontwikkelen richting een geïntegreerde stad, uitgaande van de wens van de Noord-Ierse regering dat de metershoge muren die de stad hevige verdeelde in het jaar 2020 verdwenen moeten zijn. 

Delen