Studenten master Kunsteducatie en gezinnen uit asielzoekerscentrum openen eigen expositie in Vrolijk Museum

Gepubliceerd op

Op maandag 20 februari opent in het nieuwe Vrolijk museum\ Nieuweweg de expositie ‘Habitat’ rondom het thema ‘thuis’. Het museum en de expositie zijn ontstaan uit een samenwerking tussen studenten van de master Kunsteducatie, Stichting de Vrolijkheid, professionele kunstenaars en ouders en kinderen woonachtig binnen het AZC in Den Helder.

 

Op maandag 20 februari opent in het nieuwe Vrolijk museum\ Nieuweweg de expositie ‘Habitat’ rondom het thema ‘thuis’. Het museum en de expositie zijn ontstaan uit een samenwerking tussen studenten van de master Kunsteducatie, Stichting de Vrolijkheid, professionele kunstenaars en ouders en kinderen woonachtig binnen het AZC in Den Helder.

Studenten Tamara Hofman en Marlies Valkering: “Ouders en kinderen ontwikkelen binnen dit kunst educatieve project eigenaarschap over het museum. Daarbij zijn ze zelf de kunstenaars van het artistieke werk en zullen ze alle organisatorische aspecten rondom het museum oppakken. Het doel van dit project is dat mensen woonachtig binnen en buiten het AZC deze expositie zullen bezoeken en dat de gemaakte kunstwerken een aanleiding zullen zijn om met elkaar in gesprek te gaan.”

Feestelijke opening: maandag 20 februari, 16.30 uur
Data expositie: 20 februari t/m 31 maart
Locatie: Vrolijk museum\ Nieuweweg, Nieuweweg 3, Den Helder. Met ID melden bij receptie is verplicht
Facebook-pagina Vrolijk Museum\ Nieuweweg

Delen