Takehiro Konoe wint Vijfde Nationaal Altvioolconcours

Gepubliceerd op

Takehiro Konoe (Amsterdam, 1997), student aan het Conservatorium van Amsterdam, heeft het Vijfde Nationaal Altvioolconcours gewonnen.

Takehiro Konoe  (Amsterdam, 1997), student aan het Conservatorium van Amsterdam, heeft het Vijfde Nationaal Altvioolconcours gewonnen. In de finale speelde hij Schwanendreher van Hindemith en Concert piece van Enesco. De tweede prijs ging naar William Murray (Melbourne, 1985) en de derde prijs naar Martin Moriarty (Dublin, 1994).

Takehiro Konoe begon zijn vioolstudie bij Coosje Wijzenbeek en maakte deel uit van de Fancy Fiddlers. Momenteel studeert hij in het eerste jaar van de bacheloropleiding aan het Conservatorium van Amsterdam bij Nobuko Imai en Francien Schatborn. William Murray studeert in het tweede jaar van de masteropleiding aan het Conservatorium van Amsterdam en  Martin Moriarty in het derde jaar van de bacheloropleiding, allebei bij bij Nobuko Imai.

Achttien jonge, getalenteerde altviolisten namen deel aan deze vijfde editie van het Nationaal Altvioolconcours. De jury bestond uit Roland Kieft (voorzitter), Jürgen Kussmaul, Eric van der Wel en Hannah Strijbos. Eerdere winnaars waren: Armen Nazarian (2015),  Marc Sabbah (2013), Anna-Magdalena Den Herder (2011) en Saeko Oguma (2009).

Het Nationaal Altvioolconcours is onderdeel van het Amsterdam Viola Festival, dat van 15 t/m 19 februari plaatsvond in het Conservatorium van Amsterdam en Splendor.  Speciale gasten dit jaar waren Nobuko Imai, Wenting Kang en Oene van Geel. Daarnaast gaven onder anderen Jürgen Kussmaul, Sven Arne Tepl, Marjolein Dispa, Richard Wolfe en Francien Schatborn dagelijks masterclasses, concerten en lessen.

Delen