27 Kunstdocenten behalen diploma CKV verdiept

De cursisten met hun certificaat, links het docententeam

Gepubliceerd op

Begin maart hebben 27 docenten in de kunsteducatie hun diploma ‘CKV verdiept’ gehaald aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK). Deze cursus, ontwikkeld door de master Kunsteducatie van de AHK, stoomt docenten kunstvakken havo/vwo en medewerkers kunsteducatie van culturele instellingen klaar voor het nieuwe onderwijsprogramma van het vak Culturele en Kunstzinnige Vorming (CKV) in het voortgezet onderwijs.

Begin maart hebben 27 docenten in de kunsteducatie hun diploma ‘CKV verdiept’ gehaald aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK). Deze cursus, ontwikkeld door de master Kunsteducatie van de AHK, stoomt docenten kunstvakken havo/vwo en medewerkers kunsteducatie van culturele instellingen klaar voor het nieuwe onderwijsprogramma van het  vak Culturele en Kunstzinnige Vorming (CKV) in het voortgezet onderwijs.

In de cursus zijn de docenten onder meer bijgeschoold op het gebied van kennis van het nieuwe programma, onderwijsmethoden voor het verbreden en verdiepen van de interesses van leerlingen  en manieren om leerlingen onderzoek te laten doen binnen het vak. De deelnemers aan de cursus ontvingen een door het lerarenregister gevalideerd certificaat.

De cursus bestond uit twee studiedagen  en een aantal dagen zelfstudie-uren waarin ze met elkaar aan opdrachten werkten. Op de laatste dag presenteerde iedere cursist zijn/haar resultaten en gaf AHK-lector Kunsteducatie Emiel Heijnen feedback. De cursisten blijven ook na de cursus met elkaar en met de docenten in contact via het netwerk op de online leeromgeving waarop ook hun resultaten bewaard blijven.

In het najaar wordt de cursus CKV verdiept opnieuw aangeboden. Kijk voor meer informatie op de cursuspagina van CKV verdiept.

Over de Master Kunsteducatie

De Master Kunsteducatie is een masteropleiding van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten waarmee docenten in het kunsteducatieve werkveld zich verder kunnen verdiepen in de pedagogische praktijk en een mastergraad kunnen behalen in de doceren in kunst en cultuur. Ook kunstenaars met een educatieve praktijk kunnen in aanmerking komen voor deze master.

Delen