Debat over het culturele archief op 30 maart

Gepubliceerd op

Wat is de stand in het land van archieven van kunstenaars, ontwerpers, verzamelaars, culturele instellingen en bedrijven? Discussieer mee op donderdag 30 maart!

Wat is de stand in het land van archieven van kunstenaars, ontwerpers, verzamelaars, culturele instellingen en bedrijven? Alle archieven fysiek bij elkaar brengen is niet meer van deze tijd, maar wat dan? Discussieer mee op donderdag 30 maart! 

Het wordt steeds belangrijker duidelijke keuzes maken over collectievorming en langetermijnbeheer. Archiefinstellingen kijken daarom vaker proactief welke archieven in hun profiel passen en onmisbaar zijn voor toekomstig onderzoek naar de Nederlandse kunst. Maar welke zijn er en waar worden zij bewaard? Is een centraal registratieregister daarvoor een oplossing?
Wat kunnen culturele instellingen en bedrijven, kunstenaars en verzamelaars zelf doen om ervoor te zorgen dat hun materiaal goed geordend bewaard en toegankelijk blijft? En welke rol spelen gebruikers en communities?

Informatie & aanmelden

Donderdag 30 maart worden deze culturele archieven onder de loep genomen in een debat onder leiding van Teus Eenkhoorn, directeur van de Reinwardt Academie.

  • Datum en tijd: donderdag 30 maart van 16.30-18.00 uur
  • Locatie: Het Nieuwe Instituut, Museumpark 25, 3015 CB Rotterdam
  • Aanmelden: toegang is gratis, maar aanmelden is noodzakelijk, dat kan via: boekman.nl.

Teus Eenkhoorn

Delen