Experts onverminderd positief over masters AHK in Keuzegids

Gepubliceerd op

Net als in voorgaande jaren worden de masters van academies binnen de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK) goed beoordeeld in de Keuzegids Masters 2017. In de gids worden alle masters in Nederland beoordeeld door zowel studenten als een panel van experts. Het expertpanel is onverminderd positief over de masters die worden aangeboden door academies binnen de AHK. Vanwege kleine studentenaantallen heeft de Keuzegids de studentenoordelen bij zeven van de tien masters niet meegewogen. Daardoor hebben de master Stedenbouw, Kunsteducatie, Opera, Film, DAS Theatre, DAS Choreography en Museology geen eindoordeel in de Keuzegids.

Academie van Bouwkunst
Het panel van experts is bij alle masters van de Academie van Bouwkunst - Architectuur, Stedenbouw en Landschapsarchitectuur - positief over de ambitie, de toetsing en het eindniveau. Geen enkele master in deze vakgebieden scoort beter volgens de experts dan deze masters. De studenten Landschapsarchitectuur waarderen vooral de inhoud van het studieprogramma, de docenten en de praktijkgerichtheid van de master.
Informatieavond op maandag 6 maart

Kunsteducatie
Over de master Kunsteducatie zijn de experts eveneens zeer te spreken. Deze master krijgt het hoogste oordeel van het panel van experts van alle masters kunsteducatie in Nederland.
Informatieavond op dinsdag 18 april

Conservatorium van Amsterdam
De master Muziek van het Conservatorium van Amsterdam wordt bijzonder goed beoordeeld door de experts. De master Opera hoort volgens de experts bij de absolute top van alle kunstopleidingen.

Nederlandse Filmacademie
Het panel van experts is net als in voorgaande jaren positief over ambitie, toetsing en eindniveau van de master Film van de Nederlandse Filmacademie.

Academie voor Theater en Dans
Zowel de master DAS Theatre als DAS Choreography wordt door de experts uitstekend beoordeeld, waarbij DAS Theatre net als de master Opera volgens hen tot de absolute top van de kunstopleidingen in Nederland behoort.

Reinwardt Academie
Het niveau van de master Museology ligt volgens de experts op het landelijk gemiddelde, gekeken naar ambitie, toetsing en eindniveau.
Open dag op zaterdag 11 maart

Over de Keuzegids Masters 2017
De Keuzegids Masters 2017 is een consumentengids voor studenten die zich oriënteren op een master. De gids biedt een compleet overzicht van alle hbo- en universitaire masters per vakgebied, met daarbij een kwaliteitsoordeel. De keuzegids baseert zich in zijn oordeel op de Nationale Studenten Enquête (NSE) en op het oordeel van een expertpanel.

De academies binnen de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten bieden masteropleidingen aan in alle disciplines van de kunsten.

Delen