Jappe Groenendijk nieuwe studieleider Master Kunsteducatie

Gepubliceerd op

Het College van Bestuur van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK) heeft Jappe Groenendijk per 15 augustus 2017 benoemd tot studieleider van de Master Kunsteducatie. Hij volgt Maria Wüst op, die per 1 november met pensioen gaat. Het College van Bestuur is verheugd dat met de benoeming van Jappe Groenendijk een schat aan ervaring in het kunsteducatieve werkveld in huis wordt gehaald.

Het College van Bestuur van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK) heeft Jappe Groenendijk per 15 augustus 2017 benoemd tot studieleider van de Master Kunsteducatie. Hij volgt Maria Wüst op, die per 1 november met pensioen gaat.  Het  College van Bestuur is verheugd dat met de benoeming van Jappe Groenendijk een schat aan ervaring in het kunsteducatieve werkveld in huis wordt gehaald.

Jappe Groenendijk (1981) studeerde Nederlands en Filosofie. Hij is momenteel werkzaam als dramaturg en redacteur op de afdeling Educatie en Participatie bij Nationale Opera & Ballet. Daarnaast is hij sinds 2012 als docent kunstfilosofie verbonden aan de master Kunsteducatie en aan de deeltijdopleiding Theaterdocent Verkort van de AHK. Hij is co-auteur van de lesmethoden Bespiegeling – Kunsten in samenhang (2016) en Contrast – CKV havo/vwo (2017, te verschijnen).
 
De Master Kunsteducatie is een tweejarige deeltijd-masteropleiding waarmee docenten Beeldende kunst en vormgeving, Dans, Muziek en Theater zich verder kunnen verdiepen in de kunstpedagogische praktijk. Ook gediplomeerde kunstenaars in deze disciplines die al enige tijd werkzaam zijn in het kunsteducatieve werkveld, kunnen de master volgen. De Master Kunsteducatie sluit aan op de recente ontwikkelingen in de binnen- en buitenschoolse kunsteducatie waarvoor deskundigheid vereist is die verder gaat dan het eerstegraads (ongegradeerde) docentschap.

Delen