Michiel Koelink in top 5 beste docenten 2017

Gepubliceerd op

Michiel Koelink, docent Nieuwe Media aan de Breitner Academie, hoort door zijn nominatie voor de Docent van het Jaar-verkiezing 2017 bij de beste vijf docenten van 2017. Samen met vier docenten van andere hogescholen en universiteiten kreeg hij op zaterdag 1 april de mogelijkheid om zijn vernieuwende onderwijsideeën te presenteren aan de jury van de door het Interstedelijk Studenten Overleg georganiseerde verkiezing.

Deze koos uiteindelijk Marc van Mil als Docent van het Jaar 2017. Michiel ging met opgeheven hoofd naar huis: “Ik ben ontzettend trots dat ik en daarmee de docentenopleiding beeldende kunsteducatie van de Breitner Academie genomineerd was! Mijn dag kan niet meer kapot!”

Rafael van Crimpen, directeur van de Breitner Academie: “Michiels gedrevenheid om kunst- en technologie-onderwijs met elkaar te verbinden heeft een directe en belangrijke impact op het vakgebied van de beeldende kunsteducatie. Wij zijn er trots op dat zijn kwaliteiten als docent én als innovator door de jury zijn erkend.”

Early adopter
Docent en mediakunstenaar Koelink (1972) heeft een passie voor technologische ontwikkelingen in de beeldende kunst. Hij is een early adopter pur sang: zijn tijd en aandacht gaan naar nieuwe ontwikkelingen in het kunstvak die hij gepassioneerd deelt met studenten. Al in 2005 startte hij als eerste in Nederland met workshops ‘filmen met je mobiel’ en daarna met Mediacultuur. Naast zijn docentschap aan de Breitner Academie is Koelink onder meer projectleider van technologyLab en labcoördinator van ArtechLab Amsterdam van het Amsterdam Creative Industries Network. Daarin gaat hij de samenwerking aan met bedrijven, kunstenaars, wetenschappers en culturele organisaties. Zijn werk enthousiasme en kennis werken aanstekelijk voor zijn studenten. Zoals een van hen zegt: “Door de enorme bevlogenheid waarmee Michiel over digitale media praat werd ook mijn eigen nieuwsgierigheid geprikkeld. Hij zorgde ervoor dat ik dingen ging maken die ik van tevoren nooit had kunnen bedenken.”

Delen