Studenten master Kunsteducatie ontwikkelen Windbeestenfeest

Gepubliceerd op

Tina Lenz en Famke Sinninghe Damsté, studenten van de master Kunsteducatie van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, presenteren op vrijdag 21 april het Windbeestenfeest: een kunstzinnig vliegerspektakel waaraan 250 jongeren en scholieren uit Amsterdam-Noord meewerken. Het feest, dat Tina en Famke als afstudeerwerk ontwikkelen in opdracht van de nieuwe openbare bibliotheek (OBA) Van der Pek in Amsterdam-Noord, vindt van 15.00 tot 17.00 uur plaats in het Oeverpark achter het EYE Filmmuseum, daar waar het altijd waait.


Onder leiding van Tina en Famke ontwerpen en bouwen de jongeren kleurrijke vliegende objecten, geïnspireerd door wereldwijde vliegertradities en rituelen. Ze schrijven poëtische boodschappen tijdens de poëzielessen vanuit de OBA en componeren windmuziek in samenwerking met de A’DAM Music School. Hierbij worden ze geholpen door scenografe Elian Smits, kunstactiviste Rienke Enghardt en de dichters Mustafa Stitou en Caroline Kramer.

Op vrijdag 21 april komen de vliegende objecten, poëzie en muziek allemaal samen in één choreografie. Als toeschouwer kun je deze middag ter plekke je eigen windobject bouwen en meedoen aan workshops van FOAM en de Maakplaats 021. De toegang tot dit buitenfestival is gratis.

Delen