Aidan Mikdad wint Concertgebouw Young Talent Award

Gepubliceerd op

Pianist Aidan Mikdad (15) is de winnaar van de vijfde Concertgebouw Young Talent Award.  Volgens Simon Reinink, directeur van Het Concertgebouw, is Aidan Mikdad een uitzonderlijk pianotalent. ‘Ik ben heel blij de Concertgebouw Young Talent Award aan Aidan te kunnen overhandigen omdat hij het talent, de ambitie en de motivatie heeft om in zijn vakgebied tot de allerbesten te gaan behoren.'

Aidan studeert bij Mila Baslawskaja in het eerste jaar van de bacheloropleiding aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij heeft inmiddels al een aantal prestigieuze prijzen op zijn naam staan, zoals de eerste prijs van de International Piano Competition of Lagny-sur-Marne (2014) en de eerste prijs van de Talentenjacht van Het Koninklijk Concertgebouw (2013). Vorig jaar won hij de Italiaanse Premio Internazionale Pianistico ‘A. Scriabin’ in de categorie pianisten tot 35 jaar, waar hij met afstand de jongste deelnemer was.

Met de Young Talent Award, bestaande uit een bronzen sculptuur en een studiebeurs van € 5.000,-,  geeft het Concertgebouw jong muzikaal talent de kans om internationaal door te breken en op te treden in prachtige concertzalen binnen en buiten Europa. Eerdere winnaars waren de pianisten Lucas en Arthur Jussen (2011), violiste Noa Wildschut (2013), sopraan Laetitia Gerards (2014) en blokfluitiste Lucie Horsch (2015); Noa, Laetitia en Lucie  drie (oud-)studenten van het Conservatorium van Amsterdam. De Young Talent Award wordt op dinsdag 19 september 2017 uitgereikt tijdens het Concertgebouw Diner.

Meer over de Concertgebouw Young Talent Award

Delen