Fotografiestage Rijksmuseum voor eerstejaarsstudente Majorie de Boer

Een van de winnende portretfoto's van Majorie de Boer van de fotowedstrijd Document Nederland Junior 2016

Gepubliceerd op

Eerstejaarsstudente Majorie de Boer won vorig jaar de wedstrijd Document Nederland junior. Onderdeel van haar prijs is - als stage - de organisatie van de wedstrijd dit jaar in het Rijksmuseum Amsterdam! Tot 5 juni a.s. kunnen getalenteerde leerlingen hun fotoserie insturen met als het thema “Pas jij in het schoolsysteem?”. Dit jaar met documentaire-fotografe Anoek Steketee; Majorie won masterclasses met Carel van Hees.

“In een blog heb ik voor nieuwe deelnemers een stappenplan ontworpen om een goede fotoserie te kunnen maken. De methode is gepubliceerd op scholieren.com want de wedstrijd is voor leerlingen in het VO. Toen ik vorig jaar meedeed, had ik zoiets niet en heb ik op een heel andere manier gewerkt. In een tussenuurtje in mijn rooster ben ik door het hele schoolgebouw gerend en heb overal waar het niet mocht gefotografeerd. Het resultaat zijn ruwe foto’s die volgens de jury niet snel vervelen! Ook nu op de academie gaat mijn aandacht nog naar fotografie maar ik film ook graag. Met drie medestudenten heb ik het promofilmpje gemaakt voor de wedstrijd van dit jaar. Dat was spannend: buiten de bezoekerstijden om mochten we filmen in de zaal van het Rijksmuseum waar de Nachtwacht hangt."

Delen