Lichting 2017 presenteert zich tijdens het Keep an Eye Filmacademie festival

Gepubliceerd op

De start van de zomer staat weer in het teken van opkomend talent. Van 23 juni t/m 1 juli 2017 presenteren de veelbelovende en gepassioneerde talenten van de Nederlandse Filmacademie hun afstudeerwerk in EYE (hét filminstituut van Nederland) en Grootlab. Ontdek zelf het filmtalent van de toekomst tijdens deze editie. Ook dit jaar wordt het festival mogelijk gemaakt door Keep an Eye Foundation.

 

Springplank naar succes
Het Keep an Eye Filmacademie Festival is dé kans voor Filmacademiestudenten om hun werk aan de buitenwereld te presenteren in EYE. Sinds de Keep an Eye Foundation in 2011 partner werd van het eindexamenfestival is het uitgegroeid tot een festival met allure dat ieder jaar door filmliefhebbers én professionals bezocht wordt. 

Bart Römer, directeur Filmacademie: 
"De Keep an Eye Foundation maakt het mogelijk dat onze bachelor en master eindexamenstudenten een prachtig platform krijgen aangeboden om hun visitekaartje, dat wil zeggen zichzelf en hun afstudeerprojecten, te presenteren aan de filmpers, het beroepsveld, familie, vrienden en het publiek; kortom, een fantastische springplank naar een succesvolle toekomst in het huis voor de film, EYE."

Vol programma
Het festival start op vrijdag 23 juni met de besloten opening van de ‘Artistic research in and through film’ van de masterstudenten, in EYE en Grootlab. Op 24 en 25 juni is dit toegankelijk voor iedereen.

Op maandag 26 juni start de festivalweek voor de bachelorstudenten met de Dag voor Pers en Relaties. Tijdens deze dag treedt het jonge filmtalent in contact met gevestigde makers, omroepen en de media. Van 27 juni tot en met 1 juli kan het grote publiek meegenieten van het werk van aanstormend filmtalent.

Het volledige programma is eind mei bekend en vind je hier

Over de Keep an Eye Foundation
De Keep an Eye Foundation biedt tijdens het Keep an Eye Filmacademie Festival bachelor- en masterstudenten een belangrijk podium om hun eindexamenproject te presenteren in het gerenommeerde filminstituut EYE. Naast het festival ondersteunt de Keep an Eye Foundation jaarlijks vele veelbelovende, in Nederland studerende kunstenaars bij het realiseren van hun droom. Door het organiseren van competities, workshops en festivals geeft de Keep an Eye Foundation deze aanstormende talenten een kans die eerste belangrijke stappen in hun carrière te zetten en hun carrière te beginnen. 

Like Lichting 2017 op Facebook en blijf op de hoogte!

Delen