ATKA -alumni Yara Alink, Maarten Heijmans en Janneke Remmers genomineerd voor Columbina, Arlecchino en Theo d'Or

Gepubliceerd op

Drie alumni van de Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie van de Academie voor Theater en Dans zijn genomineerd voor de prestigieuze VSCD-toneelprijzen: Yara Alink voor de Colombina, Maarten Heijmans voor de Arlecchino en Janneke Remmers voor de Theo d'Or.

Drie alumni van de Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie van de Academie voor Theater en Dans zijn genomineerd voor de prestigieuze VSCD-toneelprijzen: Yara Alink voor de Colombina,  Maarten Heijmans voor de Arlecchino en Janneke Remmers voor de Theo d'Or.

Yara Alink, afgestudeerd in 2013, is genomineerd voor de Colombina (de meest indrukwekkende vrouwelijke bijdragende rol) voor haar rol in Donna Donna van Orkater.

de Nederlandse Toneeljury:
“In een voorstelling waarin een hoofdrol is weggelegd voor muziek weet Yara Alink haar rol vast te houden en steeds weer opnieuw vanuit het droge zand alles op te bouwen. Ze probeert wat er gebeurde te duiden, te verwoorden, te begrijpen, maar beleeft het steeds opnieuw, draait door en huilt weergaloos. Alink toont een verrassend fijn pallet, een nieuwe frisse kracht, iets anders.”

Maarten Heijmans, afgestudeerd in 2009, is genomineerd voor de Arlecchino (de meest indrukwekkende mannelijke bijdragend rol) voor zijn rol in Ibsen Huis van Toneelgroep Amsterdam.

de Nederlandse Toneeljury:
“In de rol van Sebastiaan, het met het HIV-virus getroffen en ten dode opgeschreven personage uit Ibsen Huis keert Maarten Heijmans voor de laatste keer terug naar zijn ouderlijk huis. Heijmans maakt de pijn en de eenzaamheid van zijn personage voelbaar. De opstandigheid, het cynisme, de troost die hij put uit de muziek, de hunkering naar (moeder-)liefde, zit allemaal in zijn spel.”

Janneke Remmers is genomineerd voor de Theo d'Or voor haar rol in TROJE TRILOGIE

de Nederlandse Toneeljury:
“Janneke Remmers is de spil van de trilogie die zich in omgekeerde volgorde afspeelt. Op het moment dat de voorstelling begint, zien we een heldin die door het leven murw is gebeukt. De frisse, onopgesmukte, secure speelstijl maakt dat je haar personage met gepaste bewondering volgt en meebeweegt met alles wat haar raakt.”

Tijdens het Gala van het Nederlands Theater, ter afsluiting van het Nederlands Theater Festival, worden de uiteindelijke winnaars bekend gemaakt. 

 

Delen