De KNF Prijs voor Beste Filmacademie Productie gaat naar...

Gepubliceerd op

De KNF Prijs voor Beste Filmacademie Productie gaat dit jaar naar SIRENE. De jury bestond uit:Rick de Gier (VPRO, De Correspondent, Radio1), Belinda van de Graaf (Trouw, VARA-gids) en Bregtje Schudel (Uitkrant, Amag). De prijs bestaat uit een oorkonde. 

Uit het juryrapport: 

"In de eindexamenfilms van 2017 zag de jury nogal wat mannen die worstelen met hun gevoelens, maar er was één film die de verwarring echt voelbaar maakte, doordat de innerlijke strijd niet met grote gebaren maar juist speels en subtiel werd verbeeld. De worstelende man is in dit geval een jongen, een prille tiener, die op ontdekkingstocht gaat, met de camera als een soort metgezel. Zijn reis is even verrassend als ontroerend. De regisseur van de prijswinnende film weet hoe je jongeren regisseert en hoe je met weinig woorden een intiem verhaal vertelt. De winnaar van de KNF-prijs 2017 is ‘Sirene’ van regisseur Zara Dwinger en scenarist Randy Oost."

Delen