Eerstejaarsstudente Linsey Knibbeler winnaar Jong Talent Nederlandse Portretprijs 2017

Gepubliceerd op

Linsey Knibbeler wint met het portret van Okhandi de Jong Talent Nederlandse Portretprijs 2017.
Uit het juryrapport: ‘Een buitengewoon originele compositie en werk met veel zeggingskracht van de uit Terneuzen afkomstige 22-jarige studente aan de Breitner Academie in Amsterdam.’

Het portret van een achtjarige boeddhistische non uit Myanmar, het voormalige Birma, maakte zij met Oost-Indische inkt. Met de prijs wint Linsey een materialenpakket van Koninklijke Talens ad € 1.500,--.
De jury bestond Rudi Ekkart en kunstenaars Lita Cabellut, Eric Claus, Sam Drukker en kunsthistorici Norbert Middelkoop, Jan Six en Jan Teeuwisse. De competitie wordt uitgeschreven door de stichting De Nederlandse Portretprijs (DNP) en is bedoeld om de portretkunst (schilderen, tekenen, beeldhouwen) als kunstvorm onder de aandacht te brengen en te stimuleren. Hierbij heeft de organisatie de ambitie de jaarlijkse tentoonstelling van de Engelse BP Portrait Award in de National Portrait Gallery als publiekstrekker te evenaren.

Okhandi, de kunstwerken die in zes overige overige categorieën in de prijzen vielen, en overig geselecteerd werk, zijn te zien t/m 3 september bij Paleis Soestdijk.

Delen