Markus Appenzeller benoemd tot hoofd Stedenbouw

Gepubliceerd op

Markus Appenzeller (1972) is door de Academie van Bouwkunst benoemd tot hoofd van de masteropleiding Stedenbouw. Hij is de opvolger van Arjan Klok, die na een periode van 5 jaar het stokje overdraagt. De Academie van Bouwkunst is verheugd over de komst van Markus Appenzeller.

Markus Appenzeller heeft zowel vakinhoudelijke ervaring als ook ervaring met stedenbouwkundig onderwijs. Geboren in 1972 en opgegroeid in Duitsland. Na studies in Stuttgart en Chicago is hij sinds 2001 werkzaam in Nederland, onder meer bij OMA en KCAP Architects&Planners. In 2012 richtte hij samen met Gerard Maccreanor and Richard Lavington zijn eigen bureau op: MLA+ gevestigd in o.a. Rotterdam. MLA+ is inmiddels betrokken bij projecten in Europa, Azië, Afrika en Zuid Amerika en werkt daar aan stedenbouwkundige opgaven en aan architectuur opdrachten. In het onderwijs was Markus verbonden aan het Berlage Instituut, de Urban Transformation School in Sint Petersburg en de Moscow School of Architecture (MArch). Daarnaast geeft hij vaak lezingen en workshops aan onderwijsinstellingen in binnen- en buitenland.  

Zelf zegt Markus Appenzeller over zijn benoeming:

“Ik kijk ernaar uit om deze nieuwe uitdaging aan te gaan. Het combineren van praktijk en onderwijs is altijd een van mijn doelen geweest. In deze nieuwe functie krijg ik de kans om juist dat te doen en tegelijkertijd de mogelijkheid om nieuwe manieren van stedenbouwkundige educatie te testen.”

Aan het begin van het nieuwe studiejaar 2017-2018 zal Markus Appenzeller zijn intreerede uitspreken op de Academie van Bouwkunst. 

Delen