Cursus 'CKV Verdiept' helpt docenten kunstvakken bij nieuw examenprogramma CKV

Gepubliceerd op

Ben jij CKV-docent of educatiemedewerker en krijg je te maken met het nieuwe examenprogramma CKV dat in schooljaar 2017-2018 wordt ingevoerd? De cursus 'CKV Verdiept' van de master Kunsteducatie van de AHK biedt je verdieping en ondersteuning bij de implementatie van dit programma. Een nieuwe editie van de cursus start in oktober, aanmelden is nu mogelijk!

Na de cursus:

  • heb je informatie over het nieuwe CKV-programma: toelichting op alle domeinen, verschil havo-vwo, verbinden domeinen, verdeling studielast, dossier en financiering. Er is extra aandacht voor de elf thema's in domein B (verbreden) en onderzoek in domein C (verdiepen);
  • zie je de mogelijkheden en kansen van het nieuwe CKV-programma voor docenten en educatiemedewerkers;
  • heb je deelgenomen aan discussie en visievorming met betrekking tot je eigen invulling van het programma;
  • heb je ervaring opgedaan met onderzoeksmethodieken en ben je gaan zien welke bij jou en jouw onderwijs passen. Tevens heb je ontdekt hoe je leerlingen onderzoek kunt laten doen en waarnaar;
  • heb je gewerkt aan een beoordelingsinstrument;
  • heb je deelgenomen aan de uitwisseling van producten die tijdens de cursus zijn ontwikkeld en reflectie daarop.

Je ontvangt na afronding van deze cursus een certificaat van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Deze cursus is opgenomen in het lerarenregister voor 36 RU (registeruren).

Data: zaterdag 7 oktober 2017 en zaterdag 27 januari 2018, 10.00-17.00 uur
Locatie: Overhoeksplein 2, Amsterdam

Kosten: € 600 per persoon, inclusief cursusmap. Bij gezamenlijke aanmelding van een samenwerkend duo (kunstdocent en educatiemedewerker culturele instelling) ontvangen beide cursisten 10% korting. 

Meer informatie en aanmelden

Delen