Grijs is ook een Kleur geselecteerd voor de Studentenoscar

Gepubliceerd op

De eindexamenfilm Grijs is ook een Kleur, met een hoofdrol voor acteur Ko Zandvliet, is in de VS doorgedrongen tot de halve finale van de Student Academy Awards. De korte film die regisseur Marit Weerheijm maakte voor haar eindexamen aan de Filmacademie maakt nu kans op een beeldje in de categorie buitenlandse korte film. 

De film vertelt over een meisje van dertien dat probeert haar oudere depressieve broer gelukkig te maken. Andere grote rollen worden gespeeld door Cécilia Vos, Sam Louwyck en Reinout Bussemaker. Het scenario is van Saar Ponsioen.

Grijs is ook een kleur won al meerdere prijzen in het buitenland, onder meer op het festival van Toronto. Het wordt eind augustus duidelijk of de Nederlandse titel daadwerkelijk in de prijzen valt. Vorige jaar behaalden producties van de Filmacademie nominaties in zowel de categorie korte buitenlandse film als documentaire.

Delen