‘A Slice of Scenography’ door alumni Scenografie, Design & Technologie en Productie Podiumkunsten

Nicky Nina de Jong, foto: Casper Koster

Gepubliceerd op

Van 7 t/m 17 september staat de expositie ‘A Slice of Scenography’ in de Entreehal van Stadsschouwburg Amsterdam als onderdeel van het Nederlands Theater Festival.

Van 7 t/m 17 september staat de expositie A Slice of Scenography in de Entreehal van Stadsschouwburg Amsterdam als onderdeel van het Nederlands Theater Festival. De expositie is gemaakt door  door alumni van de Academie voor Theater en Dans.

Het concept en de artistieke leiding zijn in handen van Nicky Nina de Jong (Scenografie 2013) en het lichtontwerp is van Yuri Schreuders (Design & Technologie 2012). De technische productie is van Daan Westendorp (Design& Technologie 2011) en de productie door Laura Savelkoul (Productie Podiumkunsten 2016).

Scenograaf Nicky Nina de Jong stelt een tentoonstelling samen met de titel A Slice of Scenography. De komende jaren zal zij met een terugkerende expositie tijdens het Nederlands Theater Festival, het vak en ambacht van de scenograaf inzichtelijk maken. Elk jaar licht zij een onderdeel van het vakgebied uit.

Deze eerste editie A slice of Scenography heeft als ondertitel: ‘Just a taste’: het is een eerste kennismaking. De tentoonstelling vindt plaats in de openbaar toegankelijke ruimtes van de Stadsschouwburg in Amsterdam en toont werk van ontwerpers van verschillende generaties en disciplines. Daarnaast kunnen bezoekers in gesprek gaan met scenografen en is er de mogelijkheid om je te verdiepen in het scenografisch denken.

De tentoonstelling is het gehele festivalperiode gratis toegankelijk.
Daarnaast zijn er activiteiten en tafelgesprekken waar studenten aan kunnen deelnemen.

Bekijk hier volledige programma en informatie :
http://tf.nl/programma-onderdeel/a-slice-of-scenography-just-a-taste/

Lees ook het interview dat Nicky Nina de Jong had met de Volkskrant:
https://www.volkskrant.nl/theater/hoog-tijd-om-de-scenograaf-wat-lof-toe-te-zwaaien~a4515286/

A Slice of Scenography komt tot stand i.s.m. Bijzondere Collecties en Platfom-Scenography en wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Stimuleringsfonds Creatieve Industrie

Delen