Bijna alle AHK-opleidingen door Keuzegids beoordeeld als topopleiding

Gepubliceerd op

De bacheloropleidingen van de academies van de AHK doen het uitstekend in de vandaag verschenen Keuzegids hbo 2018: zeven van de negen opleidingen ontvangen het predicaat ‘topopleiding’ en bijna alle opleidingen behalen een hogere score dan vorig jaar.


De bacheloropleidingen van het Conservatorium van Amsterdam zijn uitgeroepen tot topopleiding: de bachelor Muziek behaalt een score van 84 en de bachelor Docent Muziek scoort met 88 nog iets hoger. De AHK is verheugd dat het Conservatorium van Amsterdam ook dit jaar weer de hoogste ranking heeft van alle Nederlandse conservatoria die alle muzikale genres aanbieden.

De AHK is ook zeer trots op het feit dat alle opleidingen van de Academie voor Theater en Dans opnieuw als topopleiding beoordeeld zijn. Alle bachelors scoren zeer hoog:  Dans krijgt een score van 96, Docent Dans komt uit op 90, Theater behaalt 88 en Theaterdocent scoort 86. De bachelor Film van de Nederlandse Filmacademie handhaaft met een score van 80 de status van topopleiding.

De bachelor Docent beeldende kunst en vormgeving van de Breitner Academie zit sinds enkele jaren in de lift. De opleiding scoort dit jaar opnieuw hoger (68) en staat daarmee landelijk in de top drie. Ook de bachelor Cultureel erfgoed, aangeboden door de Reinwardt Academie scoort beter en komt uit op 60.

Over de Keuzegids hbo 2018

De  Keuzegids is een consumentengids voor scholieren die zich oriënteren op vervolgopleidingen. De ranking is voornamelijk gebaseerd op de resultaten van de Nationale Studenten Enquête (NSE), die de mate van tevredenheid van de studenten weergeeft.

Delen