Filmacademie-studenten genomineerd voor NFF Studentencompetities

Gepubliceerd op

Het Nederlands Film Festival (NFF) heeft de nominaties voor de NFF Studentencompetitie bekend gemaakt. Met de competitie, waarvoor dit jaar 42 eindexamenfilms werden geselecteerd, biedt het NFF jaarlijks de gelegenheid voor tal van afgestudeerden om hun film voor het eerst aan een groot publiek te presenteren. Ook dit jaar worden de studenten van de Nederlandse Filmacademie goed vertegenwoordigd. De genomineerden maken kans op drie verschillende prijzen: de Tuschinski Award voor de beste afstudeerfilm, de Filmproducenten Nederland Award voor de beste producent van het afgelopen jaar en de Speciale Jury Award voor een opvallende prestatie van een crewlid . Deze prijzen worden uitgereikt tijdens de uitreiking van de Talent Awards op donderdag 21 september in de Stadsschouwburg Utrecht.

De genomineerden voor de NFF Studentencompetitie 2017 zijn:

Tuschinski Award
De Tuschinski Award wordt toegekend aan de beste afstudeerfilm van het afgelopen jaar en bestaat uit een bedrag van 5.000 euro, beschikbaar gesteld door Pathé Theatres BV.

Filmproducenten Nederland Award
De Filmproducenten Nederland Award wordt toegekend aan de beste producent van het afgelopen jaar en bestaat uit een geldbedrag van 5.000 euro, beschikbaar gesteld door Filmproducenten Nederland. 

Speciale Jury Award
De Speciale Jury Award wordt uitgereikt voor een opvallende prestatie van een crewlid en bestaat uit een bedrag van 2.000 euro, beschikbaar gesteld door het Nederlands Film Festival. 

  • Marie-Anne Faustinelli voor de regie van Maar als iedereen zo denkt (HKU)
  • Festus Toll voor de regie van We Will Maintain (AKV | Sint Joost)
  • Maria Philips voor de regie van WK Cavia (HKU)

Jury & winnaars

De nominaties en winnaars van de Tuschinski- en Speciale Jury Award worden bepaald door een jury die bestaat uit regisseur Kaweh Modiri, filmkenner en auteur Basje Boer, documentairemaker Ester Gould, animator Johan Rijpma en producent Sander Verdonk. Producenten Frank Hoeve (BALDR Film) en Laurette Schillings (Topkapi Films) vormen de jury voor de Filmproducenten Nederland Award.

De juryrapporten van de NFF Studentencompetitie 2017 vind je hier.

De 37e editie van het Nederlands Film Festival vindt plaats van woensdag 20 t/m vrijdag 29 september.

Delen