Sex, Punk & Cinema, een master lezing door Sibs Shongwe-La Mer

Gepubliceerd op

Een verkenning van de hedendaagse auteur theorie, de digitale revolutie en de gelukkige combinatie van punkrock, skate films en Jean-Luc Godard hebben bijgedragen aan de totstandkoming van de films van de Zuid-Afrikaanse "new wave" filmmaker en kunstenaar Sibs Shongwe-La Mer. Deze jonge filmmaker belicht de thema’s van zijn generatie op een manier die bij deze generatie past.

Woensdag 27 september 2017, 19:30-21:30 uur.
Filmacademie cinema
Reserveringen

Een verkenning van de hedendaagse auteur theorie, de digitale revolutie en de gelukkige combinatie van punkrock, skate films en Jean-Luc Godard hebben bijgedragen aan de totstandkoming van de films van de Zuid-Afrikaanse "new wave" filmmaker en kunstenaar Sibs Shongwe-La Mer. Deze jonge filmmaker belicht de thema’s van zijn generatie op een manier die bij deze generatie past. 

Voorafgaand aan de lezing zal om 17.15 Necktie Youth (2015, 93 min) worden vertoond.

Sibs Shongwe-La Mer (11 september 1991) is scenarioschrijver, filmregisseur, muzikant en beeldend kunstenaar geboren in Johannesburg, Zuid-Afrika. Zijn debuutfilm, Necktie Youth ging in première op het 65ste Internationaal Filmfestival van Berlijn, het Tribeca Film Festival en het Sydney Filmfestival en won verschillende prijzen.  Na het succes van Necktie Youth tekende Shongwe-La Mer onder andere bij Casarotto Ramsey & Associates in Londen, het legendarische LBI-entertainment van Rick Yorn en bij CAA in Hollywood. 

Momenteel ontwikkelt Sibs The Sounds of Animals Fighting met producent Neil Brandt / Fireworx Media / Wild Bunch / XYZ en Los Bragas in Sao Paulo, hij maakt een Amerikaanse versie van de Braziliaanse webserie Latitudes en hij heeft The Color of the Skull geschreven waarin hij de opkomst van rechtse Afrikaanse groeperingen en hun Zulu tegenstanders beschrijft tijdens de laatste dagen van van het leven van Mandela.

Sinds het toekennen van de 3Package Deal eerder dit jaar woont Sibs in Amsterdam.

Voor meer informatie over Sibs Shongwe-La Mer klik hier.

Delen