UNTITLED, 2017 van Nineties Productions wint BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs 2017

Gepubliceerd op

De voorstelling UNTITLED, 2017 van Nineties Productions, met Anne Maike Mertens, afgestudeerd in 2011 aan Theaterdocent, Yannick Noomen in 2010 aan de Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie en Mara Aronsen in 2012 aan Productie Podiumkunsten, heeft de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs 2017 gewonnen.

Het gezelschap krijgt 45.000 euro voor het hernemen van de winnende voorstelling of een investering in een nieuwe productie. Juryvoorzitter Lisa Wiegel noemde UNTITLED, 2017 een ‘vrijgevochten show, waarin kunst ruim baan krijgt en de toeschouwer heel direct betrokken wordt’. Het viel de jury op dat veel jonge makers het voorbije seizoen een onderdompelende totaalbeleving hebben neergezet.

De BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs werd dit jaar voor de twaalfde keer uitgereikt. De prijs wil fungeren als springplank voor de meest veelbelovende (jonge) theatermakers. De jury bestond dit jaar, naast voorzitter Wiegel, uit Tom Helmer, Marga Kroodsma, Jolanda Spoel en Jolie Vreeburg.


Delen