7 november - HALf6 special: (re)Launch IDlab & VrAcademy

Gepubliceerd op

Is de mens van huis uit een technologisch dier, een inherent kunstmatig wezen dat voor zijn voorbestaan afhankelijk is van techniekprothesen?

Op dinsdag 7 november ontvangt de Academie voor Theater en Dans Harry Schreurs van de filmacademie om de VRacademy.amsterdam te presenteren in het kader van de samenwerking met de VRDays&VRBase. Aansluitend presenteert Interdisciplinair kunstenaar en filmmaker Ruben van Leer zijn visuals en werk op het breukvlak tussen theater en dans. Keez Duyves van PipsLab is samen met Zeynep Gündüz te gast om ons Mobile Choreography te laten ervaren. En Marijn de Jong en Ludwig Bindervoet praten over de kerstmusical en het performance collectief Urland.

Deze Half6 (re)Launch wordt georganiseerd door het IDlab en draait om de co-evolutionaire relatie tussen technologie en theater/dans.

Harry Schreurs is hoofd Immersive Media/R&D van de filmacademie. Ruben van Leer is bekend vanwege zijn dance opera film Symmetry gefilmd op locatie in de deeltjesversneller van CERN en zijn VR installatie Sacred Environment i.s.m. componist Kate Moore en het Radio Filharmonisch Orkest. PipsLab is begonnen in de Amsterdamse underground-uitgaansscène en bekend vanwege Luma2Solator waarmee je schildert met licht en hun pretentieloos gebruik van High Tec. Zeynep Gündüz heeft in 2012 haar promotie onderzoek afgerond over dans en nieuwe media (UvA). Tegenwoordig doet ze onderzoek naar performativiteit van technologie. Urland wordt geroemd om hun gedurfde R&D instelling en de Internet Trilogie: MS DOS/Prometheus geketend (I), Explorer/Prometheus ontketend (II) en Internet of Things/Prometheus de Vuurbrenger (III). Met studenten van ATKA2&3 en D&T starten zij na de herfstvakantie met hun kerstmusical geïnspireerd op de proto-christ in de studio van het IDlab.

Je bent van harte welkom bij deze feestelijke editie van HALf6!
Na afloop is er soep en een drankje. En we nemen de tijd in tijden van versnelling.

Delen