Grijs is ook een kleur wint brons bij Student Academy Awards

Gepubliceerd op

In september werd bekend dat ee afstudeerfilm Grijs is ook een kleur, geregisseerd door Marit Weerheijm en geproduceerd door Loes Komen en Eva Verwey, in de V.S. in de prijzen viel bij de Studenten Oscars. Het met de AVROTROS Scenarioprijs bekroonde scenario is geschreven door Saar Ponsioen. In de nacht van 12 op 13 oktober hoorden zij tijden de officiële uitreiking dat zij een bronzen medaille gewonnen hebben. 

De Student Academy Award, zoals de Oscar officieel heet, wordt jaarlijks uitgereikt aan de beste buitenlandse studentenfilm. Eerder werd al bekend gemaakt dat de film met in de hoofdrollen Cécilia Vos, Ko Zandvliet en Sam Louwyck uit ruim 1600 inzendingen tot de finale was doorgedrongen.

Grijs is ook een kleur vertelt het verhaal van een meisje van dertien dat probeert haar oudere depressieve broer gelukkig te maken. De film won al meerdere internationale prijzen o.a. op het filmfestival van Toronto en de CILECT prijs voor beste fictie studentenfilm ter wereld.

De film kwam tot stand in samenwerking met de KRONCRV.

Bekijk hier de stream van The Academy terug. Direct naar de speech van Marit Weerheijm? Klik hier. 

Delen