Nominaties AHK Eindwerkprijs 2017 bekend

Gepubliceerd op

Tien afstudeerprojecten van lichting 2017 zijn genomineerd voor de zesde editie van de AHK Eindwerkprijs. Deze prijs, bestaande uit een geldbedrag van € 3.000, wordt uitgereikt in twee categorieën: voor het beste bachelorproject en voor het beste masterproject. Tevens wordt er een publieksprijs uitgereikt. De jury, onder voorzitterschap van Xandra Schutte (hoofdredacteur De Groene Amsterdammer), maakt op 27 november de winnaars bekend.

Van de 29 inzendingen zijn er vijf bachelorprojecten en vijf masterprojecten genomineerd:

Bachelor
• Marijn Graven (regie - theater), George Dhauw (Design & Technologie), Karlijn Hemmer (Productie Podiumkunsten) en Maartje Prins (Scenografie), met De Louteringsberg;
• Winand Tadeusz (Regie Documentaire - film) en Bente Mars (Productie), met Kristians Prelude;
• Paulina Prokop (Scenografie), Luna Ramaker (Productie Podiumkunsten) met Schedule;
• Boris Lyppens (Docent Beeldende kunst en vormgeving), met Subcutis;
• Maxime Rozestraten (Productie), Bobbie Fay Brandsen (Regie Documentaire) en Maaike Gronheid (Productie), met The Boys Next Door.

Master
• Nelson Ogliastri (Master Composing for Film), met Danny’s Bicycle;
• Nadieh Graumans-Tigchelaar (Master Kunsteducatie), met Nabespreken: de esthetische ervaring van groep 3/4;
• Annette Bos (master Architectuur), met Over muren en andere vrijheden. Een zoektocht naar de betekenis van de koepel in Haarlem;
• Louis Yi Liu (Master of Film), met Red Kid Black Kid;
• María Molina Peiró (Master of Film), met The Vertical Horizon. A series into the fear of forgetting in the Digital Age.

Op maandag 27 november zal de jury de winnaars bekendmaken tijdens een feestelijke ceremonie in de Breitner Academie. Ook de winnaar van de publieksprijs (waarvan de inhoud een verrassing blijft tot aan de uitreiking) zal dan bekend worden gemaakt.

Criteria
Hoe vergelijk je een choreografie met een architectonisch ontwerp of een erfgoedscriptie met een mimevoorstelling? De jury staat elk jaar weer voor een ingewikkelde opgave. Naast een zeer goede beoordeling, is een belangrijk criterium waarop zij de inzendingen beoordeelt de manier waarop in het eindwerk een verbinding is gemaakt met de buitenwereld, en de relevantie van het werk voor de verdere ontwikkeling van het vak.

Prijsuitreiking
Iedereen is welkom om deze feestelijke ceremonie bij te wonen.
Datum: maandag 27 november 2017, 16.00-19.00 uur (inclusief borrel)
Locatie: Atrium van de Breitner Academie, Amsterdam-Noord

Kijk voor alle informatie op www.ahk.nl/eindwerkprijs.

Delen