Marina Meijer wint Karen de Bok Talent Prijs tijdens IDFA

Gepubliceerd op

Documentairemaakster Marina Meijer (Regie documentaire, 2016)  heeft de Karen de Bok Talent Prijs gewonnen voor haar filmplan C’est les autres. De prijs, voorheen bekend als de Mediafondsprijs Documentaire, werd dit jaar onder de nieuwe naam voor het eerst uitgereikt aan de winnaar van de IDFAcademy & NPO-fonds workshop. Aan C'est les autres is € 25.000 beschikbaar gesteld uit het NPO-fonds om het plan verder te ontwikkelen in samenwerking met de omroep. Voor het project kan vervolgens een aanvraag worden ingediend bij het NPO-fonds voor een realiseringsbijdrage. 

“Marina omarmt contrasten, heeft geen eindoordeel en heeft een scherp en nauwkeurig oog voor betekenisvolle details en het grotere onderliggende verhaal. Zij laat ons en haar personages in gelijkwaardigheid elkaar tegemoet treden. Met geduld en respect toont zij de grilligheid van de werkelijkheid. Grilligheid én een liefdevolle blik zijn de kracht van haar filmplan C’est les autres”, aldus de jury. 

NPO-voorzitter Shula Rijxman reikte de prijs uit tijdens een bijeenkomst van het NPO-fonds op IDFA: “Karen de Bok had een haarfijn gevoel voor nieuw en origineel talent dat zich onder haar vleugels tot bijzondere makers ontwikkelde. Door de prijs haar naam te geven, willen we die traditie laten voortleven.” Karen was jarenlang programmamaker en hoofdredacteur Televisie bij de VPRO. Zij overleed in januari 2017.

Delen