Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek voor MTD alumna Gaia Gonnelli

Gaia Gonnelli, foto: Jochem Jurgens

Gepubliceerd op

Choreograaf Gaia Gonnelli, afgestudeerd aan de opleiding Moderne Theaterdans, is de winnaar van de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek 2017, die dit jaar voor het eerst is uitgereikt. Aan de stimuleringsprijs is een geldbedrag € 10,000,- verbonden voor een nieuw te creëren werk, dat in 2018 tijdens het festival in première gaat.

De Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek heeft ten doel een bijdrage te leveren aan de innovatie van dans voor een jong publiek in Nederland. Met het bedrag van € 10.000,- kan de winnende talentvolle maker een nieuw werk initiëren en ontwikkelen voor een publiek tussen de 4 en 18 jaar.

De Nederlandse Dansdagen ziet dat er in deze levendige branche veel gebeurt en hecht veel waarde aan de ontwikkeling van talent. ‘Dat willen we stimuleren’, aldus festivaldirecteur Ronald Wintjens. ‘Met het introduceren en uitreiken van de dansprijs worden enerzijds makers uitgenodigd om een interactie aan te gaan met een jong publiek, en anderzijds nieuwe initiatieven ondersteund door deze jaarlijks een vaste plek te geven binnen het festival.’

Tijdens de 20e editie van het festival is de eerste winnaar van de prijs bekend gemaakt. Gaia Gonnelli won met haar plan voor de nieuwe voorstelling Papier (4+), die in 2018 tijdens Festival de Nederlandse Dansdagen in première gaat.

Uit het juryrapport:
'De winnaar heeft ontegenzeggelijk hart voor het jonge publiek en geeft op  speelse  wijze  ruimte  aan  de  verbeelding  van  dit  publiek.  De  jury  heeft  het  volste vertrouwen in de uitwerking van het concept en is benieuwd hoe de kinderen gaan reageren op de première tijdens Festival de Nederlandse Dansdagen 2018/

Delen