Reinwardt Academie traint Indonesische erfgoedprofessionals

Gepubliceerd op

In opdracht van de Nederlandse ambassade en het Indonesische Ministerie van Cultuur ontwikkelt de Reinwardt Academie een meerjarig trainingsprogramma (2018-2021). De Academie werkt hierbij samen met partnerorganisaties Heritage Hands On, de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en lokale partners.

Verschillende musea en erfgoedinstellingen in Indonesië hebben aangegeven behoefte te hebben aan het vergroten van kennis op het gebied van erfgoedbeheer en museummanagement. Naar aanleiding hiervan heeft het Indonesische Ministerie van Cultuur gezocht naar geschikte partners voor het ontwikkelen en uitvoeren van een meerjarig trainingsprogramma. De Reinwardt Academie kan deze expertise leveren, en omdat de docenten een schat aan ervaringen mee terug nemen naar Amsterdam, komt het programma ook ten goede aan het onderwijs. De Reinwardt Academie hecht om deze reden veel waarde aan het uitvoeren van duurzame en wederkerige internationale projecten.

De trainingen zijn gericht op duurzame kennisoverdracht en bestemd voor Indonesische erfgoedprofessionals in een middenmanagementpositie. De Academie wordt in dit programma vertegenwoordigd door Ruben Smit, docent en coördinator internationale projecten. In januari vinden de eerste gesprekken plaats, daarna wordt het trainingsprogramma gedurende drie jaar worden uitgerold over meerdere eilanden.

Neem voor meer informatie contact op met Alexandra van Dijk (coördinator internationale projecten): alexandra.vandijk@ahk.nl.

Delen