Twee winnende projecten in Winter School 2018

Gepubliceerd op

Winter School 2018: The right to silence, the right to speak!

Vrijdag 26 januari vonden de eindpresentaties  van de Winter School 2018 plaats op de Academie van Bouwkunst. Dit jaar besliste de jury, met extern jurylid Defne Ayas (directeur Witte de With, Rotterdam), om twee winnende projecten te kiezen. De groep met het project Ctrl Alt Delete Parkiet won vanwege de politiek incorrecte oplossing. Fields of Thoughts was het andere winnende project, vanwege het optimisme en de interactiviteit. De jury zei dat de twee projecten samen het beste antwoord bieden om een hoogwaardig stadspark te creëren op de Kop van Java.

Opdracht
Tijdens de eerste week van de Winter School 2018 werden in totaal 18 groepen studenten gevraagd om 'een stilte' te ontwerpen voor de Kop van Java. Tijdens de tweede week van de Winter School 2018 ontwikkelde de opdracht zich van een brainstorm tot een concept, wat leidde tot een eindpresentatie op vrijdag 26 januari. Ook werd studenten gevraagd om hun ontworpen stilte te vormen en te presenteren als een 'gedachte' in 280 karakters, de huidige Twitter-limiet.

Sarah van Sonsbeeck
De Academie van Bouwkunst heeft kunstenaar Sarah van Sonsbeeck uitgenodigd om Artist in Residence (AiR) te zijn voor het academische jaar 2017-2018. Ze werd gevraagd om studenten te inspireren met haar artistieke onderzoek naar stilte en de Winter School 2018 te cureren. In dit twee weken durende onderzoeks- en ontwerpprogramma werkten de drie disciplines architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur samen, vertegenwoordigd door eerste-, tweede- en derdejaars studenten.

Meer foto’s van de Winter School 2018 (gemaakt door Thomas Lenden) staan op Flickr

Delen