CvA verwelkomt hoorndocenten Jasper de Waal en Laurens Woudenberg

Gepubliceerd op

Het Conservatorium van Amsterdam (CvA) verwelkomt twee nieuwe hoorndocenten: Jasper de Waal en Laurens Woudenberg. Jasper de Waal wordt hoofdvakdocent per 1 september 2019 en geeft komend studiejaar al enkele masterclasses aan het CvA; Laurens Woudenberg wordt met ingang van maart 2018 vaste gastdocent.

Het conservatorium is erg blij met de komst van deze musici van internationale faam. ‘Laurens Woudenberg is sinds 2012 solohoornist bij het Koninklijk Concertgebouworkest, een positie die Jasper de Waal ook heeft bekleed. Daarmee worden onze banden met het Koninklijk Concertgebouworkest nog verder versterkt,’ aldus Okke Westdorp, adjunct-directeur en hoofd Klassiek van het Conservatorium van Amsterdam. ‘Met deze twee grote namen kunnen we de hoornisten van de toekomst een topstudie garanderen.’

Ook Jasper de Waal en Laurens Woudenberg zijn verheugd over hun aanstelling. Jasper: ‘Het Conservatorium van Amsterdam staat bekend om zijn excellente niveau en ruimte voor vernieuwing op onderwijsgebied. Ik kijk ernaar uit om met de hoornstudenten aan de slag te gaan.’ En Laurens: ‘Het bruist op dit instituut van de creativiteit, daarnaast is er echt aandacht voor kwaliteit. Een geweldige plek om les te geven.’

Jasper de Waal is als solohoornist verbonden aan het Chamber Orchestra of Europe, geeft wereldwijd  masterclasses en recitals en heeft vele cd-opnamen op zijn naam staan. Als solist heeft hij opgetreden met onder meer het Koninklijk Concertgebouworkest, het Concertgebouw Kamerorkest, het Edinburgh Chamber Orchestra en de Potsdammer Philharmonie, onder leiding van dirigenten als Jevgeni Svetlanov, Jaap van Zweden en George Pehlivanian. Naast zijn carrière als hoornist is Jasper de Waal tegenwoordig ook actief als dirigent: hij dirigeerde orkesten als het Noord Nederlands Orkest, Het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Residentie Orkest.

Laurens Woudenberg trad in 2006 toe tot de hoornsectie van Het Gelders Orkest, waar hij uiteindelijk solohoornist werd. Ook speelde hij bij het Radio Filharmonisch Orkest, het Koninklijk Concertgebouworkest en bij ensembles als Het Nederlands Blazers Ensemble en het ASKO/Schönberg Ensemble. Sinds 2012 is hij solohoornist bij het Koninklijk Concertgebouworkest, waar hij in april 2016 zijn debuut als solist maakte. Ook is hij actief als kamermusicus en regelmatig te horen met Camerata RCO en RCO Brass, het koperensemble van het Koninklijk Concertgebouworkest.

Delen