De expositie 'Aldo van Eyck, In-between' geopend

Gepubliceerd op

De expositie 'Aldo van Eyck, In-between' werd op vrijdag 16 maart geopend door Madeleine Maaskant, directeur van de Academie van Bouwkunst. De expositie, ter gelegenheid van het 100ste geboortejaar van Aldo van Eyck, toont een aantal speeltuinen die gezien kunnen worden als alternatief voor de formele en grootschalige top-down ideeën van de functionele stad. Met deze kleinschalige ingrepen die Van Eyck altijd nauwgezet ontwierp in de context van het grotere stedenbouwkundige geheel, toonde hij de kracht van dergelijke acupunctuur voor de leefbaarheid van de stad. De steeds terugkerende discussie over de positie van het kind in de stad, onderstreept de huidige relevantie van Van Eycks werk en denken.

De expositie, die werd samengesteld door Saša Radenovic, is nog t/m 20 mei te bezichtigen in de kantine van de Academie van Bouwkunst tijdens reguliere openingstijden. Ook wordt een maquette van het Sonsbeekpaviljoen getoond als onderdeel van een project van studenten van de Academie van Bouwkunst.

De expositie maakt deel uit van een samenwerking met het Van Eesteren Museum en gebiedsontwikkelaar BPD. Ook zij presenteren werk rond de ideeën van Van Eyck over spelen en de stad. 

Delen